Euroopa Liidu riikide noorteministrid arutasid täna Brüsselis, kuidas noored Euroopa tuleviku kujundamises senisest veelgi enam kaasa saaksid rääkida. Eesti pakub noorte edukamaks kaasamiseks ühe võimalusena välja nutika noorsootöö.

Tänavu kevadel toimunud projekti „Kõik on digi“ raames andsid külalisõpetajad enam kui poolesajas Eesti koolis kokku üle 120 digiteemalise tunni. Digilahenduste oma töös kasutamist selgitas koolitundides mitmekülgselt üle 50 külalisõpetaja eri elualadelt – Riigikogu liikmetest muusikute ja meditsiiniõeni.

Eesti ja Hiina vahel sõlmiti uus haridusalane koostööprogramm aastateks 2017-2022, mille sisuks on üliõpilasvahetus ja stipendiumide pakkumine, vastastikune keele, kultuuri ja ajaloo õpetamine ning noortevahetus.

Haridus- ja Teadusministeerium koos sihtasutusega Innove korraldas kolmandat korda kogenud õppeasutuse juhtidele mentorprogrammi. Seitseteist kogenud haridusvaldkonna juhti osalesid kolme kuu jooksul mentorlusprogrammis ja nüüd avaneb neil võimalus asuda omandatut kasutama oma igapäevatöös koolides või lasteaedades. Samuti saavad mentorid edaspidi äsja ametisse astunud kolleege professionaalselt toetada. Kokku on väljaõppe saanud 48 mentorit.