Paide riigigümnaasiumi direktoriks saab Urmo Reitav, kes töötab praegu Viljandi Hariduse Arengufondi juhatajana ja Viljandi Kesklinna Kooli ning Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli ühiskonnaõpetuse õpetajana.

Oktoobri alguses lõppenud uudsete õppimisvõimaluste toetamise esimeses taotlusvoorus laekus Innovesse kokku 50 taotlust 7 miljoni euro eest. Toetusmeetme, mille raames koolidel on võimalik taotleda koostöös vähemalt kahe teise kooliga toetust uuendusliku õppevara soetamiseks, väljatöötamiseks ja kasutamiseks, vastu oli erakordselt suur huvi.

Täiskasvanud õppija nädala avaüritusel nimetati aasta õppijaks Tarmo Tuuling Pärnumaalt, aasta koolitajaks tituleeriti Tiina Leosk Tartumaalt, aasta õpiteo tiitel anti Järvamaa Naiste Motivatsioonikohvikule, aasta koolitussõbraliku organisatsiooni nimetuse pälvis OÜ Sakret ja aasta raamatukogu tiitli sai Taebla raamatukogu. Eripreemiad pälvisid raamatukogubuss Katariina Jee ja Vana-Võromaa suitsusaunakombestikku tutvustavad koolitused ja töötoad.

Septembris algas sotsiaalkampaania #suurimjulgus, mille peamiseks eesmärgiks on küberkiusamise ohvrite eest väljaastumine ja aktuaalsele probleemile tähelepanu pööramine. Üleriigiliselt on algatatud mitmeid kiusamisvastaseid meetmeid ning 2017. aastast toetab riik koolikiusamise vastast programmi 367 tuhande ja väärtuskasvatuse programmi 115 tuhande euroga.

Vabariigi Valitsus kinnitas tänasel istungil põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse eelnõu, millega soovitakse muuta hariduslike erivajadustega õpilaste õppekorraldust, laiendada haridustöötajate riikliku tunnustamise võimalusi ja toetada muutunud õpikäsituse rakendumist.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ja Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart allkirjastasid lepingu, mille kohaselt kolm Tallinna kooli saavad täiendavat toetust eesti keele pilootprogrammi tegevusteks. Tänavu neljaks kuuks saavad koolid kokku 300 tuhat eurot.