Eesti ja Euroopa parima õpilasfirma tiitli pälvinud Festera noored käisid täna Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumis vastuvõtul, tutvustasid võidu toonud innovaatilist prügikasti ning rääkisid lähemalt Brüsselis läbitud võistlustulest ja saadud kogemustest. Õpilasi tänas ja tunnustas kantsler Tea Varrak.

Seoses maavalitsuste tegevuse lõpetamisega korraldab uuest õppeaastast haridusasutuste järelevalvet Haridus- ja Teadusministeerium. Kõikidele koolidele, omavalitsustele ja erakooliomanikele on antud teada, kellelt erinevates Eesti piirkondades järelevalve küsimuste puhul abi saab.

Täna ja homme on Tartus Euroopa Liidu haridusametnikud, et tutvuda Eesti kogemustega hariduse nüüdisajastamisel ning arutada, kuidas tagada muutuvas maailmas õppijate ja tööturu vajadustele vastav õpe.

„Teadus ja innovatsioon on olnud Eesti digitaalse ühiskonna kujunemise nurgakiviks ning peame Euroopas teadusesse rohkem investeerima, et sarnaseid edulugusid oleks rohkem,“ ütles haridus- ja teadusminister Mailis Reps eile Euroopa Parlamendi tööstuse, teadusuuringute ja energeetikakomisjonile peetud kõnes.

Täna, 10. juulil, toimusid skautide suurlaagri raames kärajad, kus arutleti selle üle, milline on skautluse ja noorteühingute roll Eestis täna ja milline ta võiks olla näiteks 10 aasta pärast. Mõttevahetuses esitasid oma arvamusi nii Vabariigi President Kersti Kaljulaid kui ka Haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi, Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ja Eesti Skautide Ühingu peaskaut Kristjan Pomm ning skaudid Kerli Unt Tartust, Peeter Aleksander Paju ja Andrei Bandurevski Tallinnast. Samuti osalesid arutelus suurlaagrisse kogunenud noored ja skaudijuhid. Vestlust modereeris vabatahtlik Lauri Läänemets.