Haridus- ja Teadusministeeriumis valmis uus täienduskoolituse riiklik koolitustellimus, mis toob 11 890 inimeseni 911 tasuta kursust kolmekümne kolmes valdkonnas.
Kursused toimuvad kutseõppeasutustes ja kutseõpet pakkuvates rakenduskõrgkoolides üle Eesti. Kursuste eesmärk on pakkuda õppimisvõimalusi inimestele, kes seni on elukestvast õppest kõrvale jäänud või ei ole saanud end piisavalt täiendada. Eelkõige on oodatud põhi- ja keskharidusega inimesed, kel puudub erialane haridus.

Kursused on valitud koostöös koolidega lähtudes valdkondlikust ja piirkondlikust koolitusvajadusest. Kursuste pikkus on 20-160 akadeemilist tundi, millele võib lisanduda iseseisev töö.

Valdkondades, kus on koostatud OSKA raportid – metsandus, majandusarvestus, IKT, masinatööstus, energeetika, sotsiaaltöö, materjalitöötlus ning tervishoid – on sihtrühmad laiemad. Nendes valdkondades on kursuste valikul arvestatud OSKA ekspertkogude soovitusi.

Ministeeriumi täiskasvanuhariduse osakonna juhataja Terje Haidaku sõnul pakutakse seekord kõige enam kursusi ehituse, majutamise ja toitlustamise ning arvutikasutusega seotud teemadel.

Kursusi rahastavad Euroopa Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium tegevuse „Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste parandamine“ kaudu. Aastatel 2009-2015 on pakutud tasuta tööalaseid kursusi rohkem kui 42 000 inimesele.

Täpsema info kursuste ja nendele registreerimise kohta leiate koolide veebilehtedelt või aadressilt: www.hm.ee/tasuta-kursused
Sisene

Logi sisse

Kasutajanimi
Parool
Pea meeles